Se on kevät, kun yhtenä päivänä aurinko paistaa ja meinaa jo roudata koko talvivaatevaraston vintille ja sitten seuraavana päivänä saa raekuuron niskaan. Näin mulle kävi viime tiistaina. Olin menossa yliopistolle opettamaan ja koulun pihassa yllätti niin rankka raekuuro, että sen 50 m:n matkalla ehdin kastua märäksi kuin tiskirätti. Ja juuri kun olin ajatellut, ettei pipolle enää tänä vuonna ole mitään käyttöä. Niin se, jo joitakin viikkoja sitten aloittamani, pipo jäi tuohon pyödälle lojumaan. Viime viikolla oli nimittäin jo muutama hellepäivä. Vahingosta oppineena tein sitten kuitenkin pipon valmiiksi. Me asutaan meren rannalla ja merituuli on aika kirpakka keväisin ja joskus kesälläkin. Eli eiköhän tuolle pipolle käyttöä vielä löydy. Ohje on tässä:

Kevätbaskeri

Tarvikkeet: Yksi kerä Teetee Alpakka lankaa, yksi kerä Teetee Paljettilankaa ja yksi vyyhti Teetee Cacaoa. Cacaoa kuluu vain vähän tähän pipoon. Lopuilla meinaan neuloa puseron. Myös ylijääneet Alpakka ja Paljettilanka käytetään puseroon. Käyttämäni värit ovat:  Alpakka 435, Cacao 401 ja Paljetti 11.

Puikot: pyöröpuikot nro 3,5 ja 5,5 sekä sukkapuikot nro 5,5. (Neuloin itse nro:lla 6, mutta koska käsialani on niin tolkuttoman tiukkaa, tulisi piposta normaali neulomisella liian suuri.) Tiheys: 15 s= 10 cm

Koko aikuiselle naiselle. Nuorelle voi pipon tehdä muuten samoin, mutta aloitukseen luodaan 96 s.

Luo 104 s puikoille nro 3,5 Alpakkalangalla. Neulo 8 krs 1 o 1 n joustinta pyöröpuikoilla suljettuna neuleena. Vaihda puikkoihin nro 5,5 ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Neulo koko pipo sileää oikeaa ja vaihtele lankoja seuraavasti:  Neulo 6 krs Cacaolla, 3 krs Cacaolla ja Paljettilangalla yhdessä, 1 krs Paljettilangalla, 3 krs Cacaolla, 4 krs Cacaolla ja Paljettilangalla yhdessä, 2 krs Paljettilangalla, 2 krs Cacaolla ja Paljettilangalla yhdessä. Toista raidat alusta. Kun pipon korkeus on   17 cm joustin mukaan luettuna, aloita päälaen kavennukset: *neulo 5 o, 2 o yht*. Toista *-* koko krs:n ajan. Neulo 1 krs o. *neulo 4 o, 2 o yht*. Toista *-* koko krs:n ajan. Neulo 1 krs o. *neulo 3 o, 2 o yht*. Toista *-* koko krs:n ajan. Neulo 1 krs o. *neulo 2 o, 2 o yht*. Toista *-* koko krs:n ajan. Neulo 1 krs o. *neulo 1 o, 2 o yht*. Toista *-* koko krs:n ajan. Neulo 1 krs o. *neulo 2 o yht*. Toista *-* koko krs:n ajan. Päätä loput silmukat pujoittamalla parsinneulalla lanka kaksi kierrosta silmukoiden läpi. Päätä langat.

Paljon neulomisen iloa. Kirjoittelen taas kun pusero edistyy. Siitä tulee leveä laatikkomainen malli. Sellaisia täällä Hollanissa ainakin kaikki nyt käyttää.

Kevätterveisin,

Piia

Ps. Raekuuroista huolimatta Hollannissa todellakin on kevät ja tulppaanipellot kukkii. Olen ottanut viikonlopun aikaan 500 tulppaanikuvaa. Niistä riittää inspiraatiota koko kesäksi. Siitä lisää myöhemmin. Tässä kuitenkin jo esimakua kesän neuleiden värimaailmasta...

baskerit%20copy-normal.jpg

tulppaani2pieni-normal.jpg

tulppaani1%20copy-normal.jpg

tulppaani3%20copy-normal.jpg